tag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post8692281427015106875..comments2023-12-24T17:29:59.286+02:00Comments on Siskot kokkaa: Lanttulaatikko ja joulutunnelmiaNellehttp://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-39221529345381873292019-10-27T14:15:27.121+02:002019-10-27T14:15:27.121+02:00Ja se lyhyempi aika riittää mainiosti. 2-4 tuntia ...Ja se lyhyempi aika riittää mainiosti. 2-4 tuntia on sopiva imeltymisaika. Pitkä imeltymisaika johtaa siihen että tärkkelys loppuu, mutta imeltymisreaktio jatkaa makeiden aineiden edelleen pilkkoutumista ja makeus haihtuu jonnekin... Lantun tärkkelysmäärä ei riitä samaan "revittelyyn" kuin perunan tärkkelysmäärä. Jussinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-26731357080978198972017-12-21T04:21:43.477+02:002017-12-21T04:21:43.477+02:00IMELLETTY LANTTULAATIKKO
Olen noin vuoden ajan yr...IMELLETTY LANTTULAATIKKO<br /><br />Olen noin vuoden ajan yrittänyt säätää imelletyn lanttulaatikon ohjetta ja nyt se näyttäisi olevan sellainen että sillä saa lantusta viimeisenkin makeuden irti. Imellytysaikaa voisi ehkä vielä säätää - jospa lyhyempikin aika riittäisi. <br /> <br /><br />2 kg lanttuja<br />1 dl vehnäjauhoja<br />0,5 l maitoa<br />2 tl suolaa<br />50-100 g voita<br /><br />Kuori lantut ja paloittele reiluiksi kuutioiksi.<br /><br />Keitä lantut kypsiksi vähässä suolattomassa vedessä.<br /><br />Soseuta lantut keitinveteen. Lisää tarvittaessa kuumaa vettä. Vesi edistää imeltymistä. Soseen tulee olla jäykähköä muusia. Jäähdytä 75 asteiseksi.<br /><br />Sekoita 75 asteiseen soseeseen jauhot.<br /><br />Peitä astia kannella ja anna imeltyä sähköuunissa 75 asteessa noin 3 tuntia. Säädä lämpö 67 asteeseen ja imellä noin 3 tuntia. Jatka imeltämistä 65-70 asteessa 12-15 tuntia. <br /><br />Sekoita muutama kerta imeltymisen aikana ja seuraa imeltymisen kehittymistä maistamalla.<br /><br />Lisää imeltyneen soseen joukkoon suola, sulatettu voi ja maitoa niin paljon, että soseesta tulee puuromaista . Lisämakeutusta ei tarvita. Mausta maun mukaan.<br /><br />Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Pinnalle korppujauhoa ja voinokareita<br /><br />Paista noin 150-170 asteessa 2-3 tuntia.Jussinoreply@blogger.com