tag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post7902169019786915163..comments2023-12-24T17:29:59.286+02:00Comments on Siskot kokkaa: Mielettömät munakoisot, eli kesän paras reseptilöytö.Nellehttp://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-47273001270944881142016-09-14T07:49:35.570+03:002016-09-14T07:49:35.570+03:00Seuraavaksi ajattelin tehdä saman tempun sitruunar...Seuraavaksi ajattelin tehdä saman tempun sitruunaruoholla...Karihttps://www.blogger.com/profile/07989413617883725456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-67685867546038368392016-09-14T07:32:50.665+03:002016-09-14T07:32:50.665+03:00Kari: hoho, aika villiä. Mutta mielenkiinnolla odo...Kari: hoho, aika villiä. Mutta mielenkiinnolla odotan testisi tuloksia - voi olla hyvääkin :) Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-32228288775226982502016-09-13T18:39:16.387+03:002016-09-13T18:39:16.387+03:00Tämä nyt ei tietenkään ylläolevaan aiheeseen kuulu...Tämä nyt ei tietenkään ylläolevaan aiheeseen kuulu, mutta kun en muuallekaan osannut tätä lähettää, niin tässä nyt sitten:<br /><br />Tein ison purkillisen kimchiä muistaakseni puolitoista vuotta sitten. Ei se maistunut mitenkään erityisen hyvältä, mutta en viitsinyt poiskaan heittää. Pari päivää sitten päätin, että nyt siivotaan jääkaappi ja tuo lähetetään takaisin Koreaan. Tietty piti maistaa ja sehän oli piruvieköön muuttunut todella hyväksi - vahvat, pehmeät maut. Mutta sen tarjoaminen täällä nykyisin asustavalle kohderyhmälle tulisi olemaan sen verran vaikeaa, että mainittu eines vaatisi jatkojalostusta.<br /><br />Valutin purkista nesteet pois ja sirottelin enemmän tai vähemmän kiinteät aineet vihanneskuivuriin. Kolme päivää aurinkoisessa paikassa 45 asteen asetuksella tekivät tehtävänsä ja kun juuri äsken ajelin koko satsin maustemyllyllä jauhoksi, on maustepurkissa runsaan desin verran maustetta, jonka koostumusta tai alkuperää ei kukaan taatusti arvaa. Mutta arvelisin, että grillatuille tai friteeratuille munakoisoille sitä voisi hunajaan tai siirappiin sotkettuna hyvinkin käyttää.Karihttps://www.blogger.com/profile/07989413617883725456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-91733725196522993732014-08-10T19:48:25.871+03:002014-08-10T19:48:25.871+03:00Marja-Terttu: kuulostaa mahtavalta tahnalta. Tuo s...Marja-Terttu: kuulostaa mahtavalta tahnalta. Tuo sokerin määrä ja paljonko sitä on tottunut käyttämään on kovin paljon riipuksissa ihmisten makeahampaasta - kuinka paljon sitäkin kolottaa. Onneksi sokeria voi aina lisätä jos meni liian vähän! :) Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-58252296695126950722014-08-10T10:20:38.564+03:002014-08-10T10:20:38.564+03:00Kolme munakoisoviipaletta jäi eilisestä grillailus...Kolme munakoisoviipaletta jäi eilisestä grillailusta ja jalostin ne juuri oliiviöljyn ja kikherneiden kanssa edelleen ihanan makuiseksi tahnaksi. Reseptistä poiketen meilläkin sitruunaa oli suhteessa hunajaan enemmän, joten hapokkaana versiona ainakin toimii loistavasti.Fors Novahttps://www.blogger.com/profile/03279564258835885649noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-78776752759924292892014-08-09T19:26:09.376+03:002014-08-09T19:26:09.376+03:00Marja-Terttu: nämä ovat itselläkin jääneet keittiö...Marja-Terttu: nämä ovat itselläkin jääneet keittiöklassikoksi, resepti on tosiaan onnistunut ja ainakin meillä se paras löytö kesä toisen jälkeen :) Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-65897966089927987192014-08-09T19:05:06.632+03:002014-08-09T19:05:06.632+03:00Aivan ihanat munakoisot. Lisäksi mozzarella-oliivi...Aivan ihanat munakoisot. Lisäksi mozzarella-oliivi maustettuja kebakoita ja ihan normi halloumia grillattuna. Kiitokset reseptistä, kyllä meille maistui!Fors Novahttps://www.blogger.com/profile/03279564258835885649noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-31536663391972758072014-07-26T11:15:39.245+03:002014-07-26T11:15:39.245+03:00Kiitos reseptistä ja neuvosta, hyvää tuli! Päädyin...Kiitos reseptistä ja neuvosta, hyvää tuli! Päädyin kuitenkin tekemään pannulla, koska oli fiilistellyt etukäteen pannusta nousevia tuoksuja ja munakoisojen kääntelyä. Kaksinkertaisesta reseptin annoksesta tuli minulla kolme pannullista, joista ekaan laitoin puolet soosista ja myöhempiin lisäsin neljäsosan per pannu. Mahtavat tuoksut!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-83973902709645818742014-07-19T09:23:05.395+03:002014-07-19T09:23:05.395+03:00Anonyymi: tuon voi tehdä myös niin, että paistaa m...Anonyymi: tuon voi tehdä myös niin, että paistaa munakoisot johonkin isoon uunivuokaan tai semmoiseen grillissä ja sitten tekee isossa teflonkasarissa suuren määrän kastiketta. Uuni päälle ja kastike valutetaan grillattujen munakoisojen päälle ja sitten koko komeus uuniin kunnes munakoisot ovat pehmeitä ja kypsiä. :) Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-78100167895081958352014-07-18T19:23:12.379+03:002014-07-18T19:23:12.379+03:00Hei, mitäs luulet, pitääkö maustelientä olla uusi ...Hei, mitäs luulet, pitääkö maustelientä olla uusi satsi toiselle pannulliselle jos tekee isompaa erää? Tulee mieleen, että soosi voi jämähtää ja kärähtää...<br />PekkaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-71955395715249701292012-03-11T09:27:56.140+02:002012-03-11T09:27:56.140+02:00Anna: onnistuu varmaan ihan hienosti:) Voit parilo...Anna: onnistuu varmaan ihan hienosti:) Voit pariloida munakoisot tai paistaa vaan pannulla ensin pinnat. Tein taannoin myös <a href="http://siskotkokkaa.blogspot.com/2011/03/sardellilla-maustettua-lammaspataa-ja.html" rel="nofollow">yrttisiä munakoisoja lammaspadan lisäkkeeksi</a>. Niissä idea on vähän samantyyppinen mutta ohjeesa ei tarvittu grilliä.:) Nuo yrttiset ovat erinomaisia ihan vaikka vaan mozzarellankin kanssa kevyenä lounaana... :)Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-26393886701773693802012-03-10T15:07:44.133+02:002012-03-10T15:07:44.133+02:00Kiitos! Blogisi on uusi löytö ja ajattelin kokeill...Kiitos! Blogisi on uusi löytö ja ajattelin kokeilla kuinka nämä munakoisot onnistuu ilman grilliä. Melkeinpä houkuttais jopa hakea kunnon pöytägrilli tän reseptin inspiroimana, on ollut harkinnassa jo muutenkin pitkän aikaa.annahttps://www.blogger.com/profile/07458017363361434351noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-17655327528365099072010-08-20T10:47:33.945+03:002010-08-20T10:47:33.945+03:00Jytis: vaikka kuva ei juuri ruokaa imartele, se ol...Jytis: vaikka kuva ei juuri ruokaa imartele, se oli minusta ihanaa. Sitruunan kuorta ja inkivääriä voi laittaa rohkeamminkin jos ei pelkää inkiväärin poltetta... :)Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-43002453954341994192010-08-19T09:43:39.067+03:002010-08-19T09:43:39.067+03:00Jesss, just mietin mitä ihanaa munakoisosta vois t...Jesss, just mietin mitä ihanaa munakoisosta vois tällä kertaa keksiä ja tadaa, täältähän se tuli! Kiitos!Jytishttps://www.blogger.com/profile/00316031814929631508noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-39313540584797903482010-08-17T08:33:23.499+03:002010-08-17T08:33:23.499+03:00Puutarhan viemää: inkivääriä kannattaa laittaa kyl...Puutarhan viemää: inkivääriä kannattaa laittaa kyllä rohkeasti; niitä on eri paksuisia ja alkuperäisessä ohjeesa oli sanottu 5 cm pala inkivääriä. Minulla oli aika paksu juurakko joten otin vähän pienemmän palasen. Mausteita kannattaa tietysti aina laittaa oman maun mukkaan :)<br /><br />munakoisojen koosta sen verran, että kesällä näin tosi pieniä, vain noin 15 cm pitkiä munakoisoja. Yleensä munakoisot nyt ovat jotain 20-25 cm ja paksumpia kuin kesäkurpitsat. Jos on oikein pulleita munakoisoja niin niitä sanoisin isoiksi :) <br /><br />Munakoison voi ilmeisesti myös kuoria tähän ohjeeseen. Alkuperäisen ohjen kuvassa munakoiso oli kuorineen (ja kantoineenkin) mutta ohjeessa sanottiin että sen voi kuoria. Eli jos kuori tuntuu ikävältä voi kuorimistakin varmaan kokeilla. Ikinä en ole kyllä yrittänyt itse kuoria munakoisoa, joten en tiedä miten se käytännössä onnistuu. Munakoison kuori ei pehmene samalla tavalla kuin sisus, mutta siitä tulee jokseenkin paperinohutta kun munakoiso on kypsää.Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-84469152413096384332010-08-16T22:27:12.471+03:002010-08-16T22:27:12.471+03:00Tätä oli ihan pakko kokeilla, munakoisoa en ole ai...Tätä oli ihan pakko kokeilla, munakoisoa en ole aikaisemmin kokkaillut joten lopputulos oli yllätys. Maku jäi ehhkä vähän epämääräiseksi mutta ehkä olin liian varovainen maustamisessa.<br />Minulla oli yksi munakoiso ja puolitin mausteet. Jäin miettimään että mikä on ison määritelmä, eli noita kokoja ei ole tullut aikaisemmin seurattua. Joten oliskohan käynyt niin että oma munakoisoni oli kooltaan iso ja puolitettu mausteseos oli aivan liian pieni? Laitanpas ensi viikolla uusi kokeilu ja mausteita koko satsin edestä.<br />Ja piti kysyä vielä tuosta kuoresta, tuleeko siitä aina vähän sitkeää vai oliko minulla huono yksilö tai valmistusvirhe?Johannahttps://www.blogger.com/profile/17370619868508046759noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-54272607987673414042010-08-14T13:51:28.737+03:002010-08-14T13:51:28.737+03:00Emma: Kiva kuulla että tykkäsit! Minä taas laitoin...Emma: Kiva kuulla että tykkäsit! Minä taas laitoin ekaan versioon vähän enemmän hunajaa kuin ohjeessa käskettiin. A tykkäsi makeammasta versiosta, mutta V tykkäsi näistä seuraavana päivänä vielä enemmän kun vähensin hunajan määrää vastaamaan tuota 5 rkl:aa. Mutta oman maun mukaan kannattaa laittaa. :) <br /><br />Minäkin uskon, että näistä herkkupaloista ei hetikään päästä meillä yli ;)Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-47216630472266744282010-08-14T13:35:09.397+03:002010-08-14T13:35:09.397+03:00Silläsipuleille jo kävin hehkuttamassa, mutta kiit...Silläsipuleille jo kävin hehkuttamassa, mutta kiitokset tännekin mainiosta ideasta. Tein siis näitä munakoisoja ja kardemummahalloumia ja kyllä maistui!<br /><br />Sattumalta selailin blogejanne tänä aamuna ja totesin, että lounasainekset löytyy kaapista ilman, että tarvitsee vaivautua kauppaan. Hunajapurkki oli vaan valitettavasti aika lopussa, joten sitä tuli ohjeistettua vähemmän. Karamellisointi ei siis ihan onnistunut ja toisaalta sitruunaa meni aika reilulla kädellä, joten ekasta versiosta tuli vähän sitruunaisempi ja vähemmän karamellinen mutta maistui yhtä kaikki. Näitä tehdään kyllä uudelleen! <br />Tällä kelillä en viitsinyt alkaa grillaamaan (sataa ja ukkostaa) joten kypsentelin koisot uunissa grillin sijaan. Grillaus toisi varmasti vielä lisää aromia.<br /><br />Kiitos taas inspiraatiosta!Emmanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-52243116313943512192010-08-14T10:48:12.781+03:002010-08-14T10:48:12.781+03:00Yaelian: toistaiseksi siitä tehdut reseptit ovat o...Yaelian: toistaiseksi siitä tehdut reseptit ovat olleet hyviä ja minulla on jotenkin menossa nyt marokkohenkisten ja mausteisten makujen kausi... :) Nämä olivat kyllä juuri sitä mitä tarvittiin!Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-51691218271551070932010-08-14T10:09:02.103+03:002010-08-14T10:09:02.103+03:00Oi mitä herkkua! Tuota kirjaa olen joskus hypiste...Oi mitä herkkua! Tuota kirjaa olen joskus hypistellyt,ja siinä onkin ihania reseptejä.Tuon tapaista munakoisoa olen myös täällä joskus syönyt;on kyllä fantastinen kasvis tuo munakoiso,kun siitä saa tehtyä niin paljon erilaisia juttuja.Jaelhttps://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.com