tag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post7226511970635138930..comments2023-12-24T17:29:59.286+02:00Comments on Siskot kokkaa: Parmesanilla maustettuja kukkakaalifrityyreitäNellehttp://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-72500210384330370492011-07-06T11:57:57.425+03:002011-07-06T11:57:57.425+03:00ulkona on 23 astetta plussaa ja minä frittaan näit...ulkona on 23 astetta plussaa ja minä frittaan näitä - ei mitään järkeä taas! ;DMerituulihttps://www.blogger.com/profile/05468500830261174675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-62215428734013570942011-07-06T11:56:25.656+03:002011-07-06T11:56:25.656+03:00Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.Jukkahttps://www.blogger.com/profile/05907265701510546656noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-72777049519722831102010-03-13T16:12:40.686+02:002010-03-13T16:12:40.686+02:00Rva Pippuri: mietin itse, että kun teen näitä ensi...Rva Pippuri: mietin itse, että kun teen näitä ensi kerralla, laitan nesteeksi varmaan olutta. Siitä tullee hauskaa syvyyttä frittitaikinaan. :) Myös savusuola toimisi varmaan... Ja mikä estää ideoimasta vaikka mitä!Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-67607623560578069212010-03-13T08:41:38.245+02:002010-03-13T08:41:38.245+02:00Ei saisi lukea ruokablogeja ennen aamiaista :) Iha...Ei saisi lukea ruokablogeja ennen aamiaista :) Ihan mahtavat valokuvat ja erinomainen ohje! Tätäkin täytyy testata pian!Rva Pippurihttps://www.blogger.com/profile/12997933517752415884noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-21141201772384571952010-03-07T23:18:51.482+02:002010-03-07T23:18:51.482+02:00Hih,kävin joku aika sitten katsomassa sen jutun Yo...Hih,kävin joku aika sitten katsomassa sen jutun YouTubessa,enkä tiennyt itkeäkö vai nauraa---Kukkakaali on ihanaa! Itse tykkään tehdä sitä uunissa niin,että ensin sekoitan kukintojen joukkoon öljyä ja mausteita ja sitten uuniin,nam!Jaelhttps://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-27991983996988403302010-03-07T14:38:49.856+02:002010-03-07T14:38:49.856+02:00Anu: Kerron jos se tulee vastaan, olen tosiaan lue...Anu: Kerron jos se tulee vastaan, olen tosiaan lueskelemassa sitä tässä hissukseen läpi. Koko alkuvuosi on vaan ollut niin kaoottisen kiireinen, etten ole vielä kuin jossain puolenvälin tietämillä. Ja kiitos vaan, mutta minusta on kyllä ihan hauska tietää vähän siitä teoriastakin, luin juuri aamulla suurella mielenkiinnolla sitä kohokaskokeiluasi. :) Niin sitä rikastuu kun lukee erilaisia juttuja... :)<br /><br />Pinea: no sepä se. Ja joo, meidän ala-astelainen tilasi noita kukkakaaleja kyllä toistekin. Mutta katsotaan, koska taas firteerataan, friteeraus kun nyt ei ole ruuanvalmistusmenetelmänä mitenkään sieltä terveellisemmästä päästä :) Hyviä olivat silti... :)Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-4795937130460271862010-03-07T13:23:05.167+02:002010-03-07T13:23:05.167+02:00Itse asiassa kouluissahan on aina tarjottu kaikill...Itse asiassa kouluissahan on aina tarjottu kaikille myös nk. kasvisruokaa. Pinaattiletuista tykkää kai kaikki! Ehkä närää aiheuttaakin se, että päivää kutsutaan kasvisruokapäiväksi, ikään kuin tuputettaisiin jotakin aatetta, sen sijaan että tarjottaisiin jotakin tosi hyvää, jossa nyt vaan ei sattuisi olemaan lihaa tai kalaa. No, en ole seurannut keskustelua niin tarkkaan, joten se siitä. Väittäisin silti, että jos kouluissa tarjottaisiin parmesaanifriteerattuja kukkakaaleja, ne voisivat olla suurikin suksee :D (juu, ei onnistuisi, mutta ajatuksena vain...)pineahttps://www.blogger.com/profile/10318849526065560488noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-14966215085511303922010-03-07T13:20:40.458+02:002010-03-07T13:20:40.458+02:00Saattaa se olla sieltäkin. Minullakin on opus koto...Saattaa se olla sieltäkin. Minullakin on opus kotonani, mutta olen parhaillaan pohjoisessa kyläilemässä enkä pääse sitä juuri nyt tarkistamaan. <br />Olet joka tapauksessa onnistunut ilmeisen hyvin turhia teoretisoimattakin. Pitääpä minunkin tehdä lähiaikoina joku pieni frittitutkielma... Kiitos taas mukavista teksteistä - näitä on hauska lukea & niistä syntyy itsellekin aina joku uusi idea :-)Anuhttps://www.blogger.com/profile/02924303102903549678noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-19115185854575064092010-03-07T09:50:19.318+02:002010-03-07T09:50:19.318+02:00Anu: olisiko ollut fat duck cookbookissa? Voisin t...Anu: olisiko ollut fat duck cookbookissa? Voisin tarkistaa, se on mulla kesken tuolla sohvan kulmassa...<br /><br />Tuosta tosiaan tulee ohut kerros vaan sitä taikinaa, kerros oli niin ohut että minua vähän tehdessä epäilytti, tuleeko hyvä vai ei. Mutta lopputulos oli tosiaan juuri sopivan rapsakka ja hyvä.<br /><br />Tuo muikkujuttu on hauska:) Voisi kyllä kokeilla, meillä kun uusista kalaresepteistä ollaan aina kiinnostuneita... :)Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-77154045895828294352010-03-06T17:29:28.943+02:002010-03-06T17:29:28.943+02:00Tietty tartuin heti tuohon pohdintaasi, että miksi...Tietty tartuin heti tuohon pohdintaasi, että miksi vissy tai kuplavesi tekee parhaat fritit. Harmikseni en enää löytänyt linkkiä, jossa Heston Blumenthal teki eksperimenttejä juuri tällä asialla. Muistini mukaan seuraavat tekijät ainakin edistävät fritin rapeutta (jotka kaikki on sunkin ohjeessa jo mukana): 1. Taikinan pitäisi olla mahdollisimman ohuena kerroksena, jotta siitä tulee rapea eikä tahna. Kuplat taikinassa lisäävät pinta-alaa, johon taikina saa levitä. 2. Kylmä neste pidättää kaasua paremmin kuin lämmin, joten mitä kylmempi taikina, sitä pidempään kaasu pysyy siellä eikä karkaa ja 3. Taikinassa pitäisi olla mahdollisimman paljon tärkkelystä, kun taas proteiini lisää taikinaisuutta tai kumimaisuutta. Siispä perunajauho, maizena, tapioca tai muut tärkkelykset tekevät hyvää. <br /><br />Voita ja Sokeria -ohjelmassa tehtiin muuten taannoin ruistempuroituja muikkuja, jossa tempurataikinaan tehtiin kuplia leivinjauheella (http://yle.fi/uutiset/ohjelmat/aamu-tv/voita_ja_sokeria/2010/01/ruistempuroidut_muikut_1388795.html). Hieno idea minusta sekin!Anuhttps://www.blogger.com/profile/02924303102903549678noreply@blogger.com