tag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post6368648044770346474..comments2023-12-24T17:29:59.286+02:00Comments on Siskot kokkaa: Rouxin piiraspohja ja tattarista kurpitsa-vuohenjuustotäytettäNellehttp://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-30391828563087114082010-10-28T11:32:52.174+03:002010-10-28T11:32:52.174+03:00Aleksi: kuulin kotitaloutta opiskelevalta ystävält...Aleksi: kuulin kotitaloutta opiskelevalta ystävältäni M:ltä saman vinkin. Vähän se kylmän voin käsittely on minusta hankalaa, mutta toisaalta mökillä se voi ei kovin lämpimäksi päässytkään - näin syksyllä :) <br /><br />Varmaan johtuu siitä, että viileämpi rasva vain kuorruttaa viljan, eikä imeydy siihen?Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-46187791410172804652010-10-18T14:01:35.081+03:002010-10-18T14:01:35.081+03:00sitä valahtamista ei tapahdu yhtään niin helposti ...sitä valahtamista ei tapahdu yhtään niin helposti jos taikina ja siis taikinassa oleva rasva on kokoajan kylmää, joka käsittelyn välissä taikina jääkaappiin, sillon siitä tulee myös paljon rapeampialeksihttps://www.blogger.com/profile/12553982321454916463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-7542991044543340022010-10-18T10:59:48.617+03:002010-10-18T10:59:48.617+03:00Herkkusuu niinpä, Roux näytti myös hienoja reunusm...Herkkusuu niinpä, Roux näytti myös hienoja reunusmalleja kirjassaan - luulen että sellaisen tekemällä (esim. poimutus) reunan saa pysymään hyvin ylhäällä. Sinänsä kyllä tuo Rouxin taikina oli niin hyvää, että minulla valahtamista ei tapahtunut lainkaan. Voisiko se taikinan rakenne myös olla tekijänä tuossa... Luulen ainakin, että jos taikinassa on yhtään liikaa rasvaa se valahtaa kuumentuessaan helpommin. <br /><br />Mutta jännä idea tuo valmiin pohjan leikkaus - siitä voisi saada hauskan rustiikkisen lopputuloksen jos jättää reunan vähän pitkäksi ja repii sen :)Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-59676462236322610972010-10-18T10:32:45.568+03:002010-10-18T10:32:45.568+03:00piirakan esipaistamisesta tuli vain mieleen, käytä...piirakan esipaistamisesta tuli vain mieleen, käytännön vihje; sain oppia ettei piirakan reunaa kannata/saa leikata ennen kuin vasta piirakan kuoren kypsennyksen jälkeen. kuori voi vähän kutistua vaikka olisikin täytetty herneillä tms jolloin on mahd ettei piirakkapohja paistamisenjälkeen enään ylläkään ihan vuoan reunaan asti...esteettisistä syista pirakan reuan kuitenkin kannattais viimestellä ennen paistamista...<br />joten miten sen nyt näkee... Herkkusuun lautasellahttps://www.blogger.com/profile/10933811733123975362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-63590464403446530802010-10-13T14:56:36.568+03:002010-10-13T14:56:36.568+03:00Lisää tattariohjeita löytyy riisin lähivaihtoehdot...Lisää tattariohjeita löytyy <a href="http://www.uusimusta.fi/kesk-testi/post/1257584#post1266570" rel="nofollow">riisin lähivaihtoehdot -keskustelusta</a> Uudesta mustasta. Itseäni houkuttelee erityisesti tattaripuurotäytteiset karjalanpiirakat.Terhihttp://www.uusimusta.fi/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-13675060064813966762010-10-12T09:03:58.162+03:002010-10-12T09:03:58.162+03:00Ketturouva, ne pnnarit oli hauska, miedompi tattar...Ketturouva, ne pnnarit oli hauska, miedompi tattarin makuinen juttu. Maustepippuri sopii tattarin kanssa hyvin yhteen, samoin tuo mäkimeirami. Laitoin noita suurimoita lisäkkeeksikin ja maustoin niitä juuri noilla mausteilla sekä valkosipulilla. Loraus hyvää balsamicoakaan ei pahenna suurimoita. <br /><br />Mutta jos ei yhtään tykkää tattarin mausta niin sitten kannattaa suhtautua varauksella; kyllä se tattarille maistuu, joskaan ei minusta liian jyräävänä. :)Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-53745116290999260942010-10-11T19:06:46.960+03:002010-10-11T19:06:46.960+03:00Tattarista on täällä näköjään syntynyt viime aikoi...Tattarista on täällä näköjään syntynyt viime aikoina vaikka mitä. Aikanaan itärajan takana hankin hiukan nihkeän asenteen tattarisuurimoita kohtaan, niitä oli siellä tapana tarjota lisukkeena ihan siltään eikä makuelämys ollut kovin kaksinen. Ehkä pitäisi kokeilla jotain teidän ohjeista, varsinkin pannarit kuulostivat hyvältä. :)Ketturouvahttps://www.blogger.com/profile/02004466681564856061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-7288480149864770642010-10-11T18:07:34.338+03:002010-10-11T18:07:34.338+03:00aleksi: mjoo, mökillä se säilytystila on vaan vähä...aleksi: mjoo, mökillä se säilytystila on vaan vähän issue. :) Se taikina oli silti vielä tosi pehmeää, mietin että pitäisikö olla enemmän jauhoa, mutten laittanut. Todennäköisesti se oli tuolla lisäyksellä siis se, mitä alkuperäisessä ohjeessa olisi tarvittukin. Kaukana kuitenkin tyypillisestä murutaikinasta. Se oli vaan ihan "savivellimäistä" vielä ennen jauhon lisäämistä. :)Hyvä pohja tuli, kuitenkin!Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-58666592380215594582010-10-11T18:05:20.085+03:002010-10-11T18:05:20.085+03:00ei kannata kauheasti muuten lisäillä jauhoja vaikk...ei kannata kauheasti muuten lisäillä jauhoja vaikka massa tuntuisinkin liian löysältä, löysemmästä tulee rapeampi ja se on usein haluttua piiraassa. hyvissä leivonta kirjoissa kaikki on yleensä löysempää kun suomijutuissa on tottunut.aleksihttps://www.blogger.com/profile/12553982321454916463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-11045578044653144402010-10-11T17:58:21.399+03:002010-10-11T17:58:21.399+03:00vaaka kauppaan:)
toi on hyvä kirja kyllä, en silt...vaaka kauppaan:)<br /><br />toi on hyvä kirja kyllä, en silti muista oonko tehnyt siitä mitään.. jokun pohjan ehkäaleksihttps://www.blogger.com/profile/12553982321454916463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-70162739017998813372010-10-11T14:16:02.194+03:002010-10-11T14:16:02.194+03:00Maria: hehe, näpeissä se on selvästi! ;) Tuo laske...Maria: hehe, näpeissä se on selvästi! ;) Tuo laskelma oli tosiaan tehty 65g, jonka V löysi googlen avustamana. <br /><br />Pitäisi varmaan tehdä joku mittataulukko blogiin ihan vaan itseäkin ajatellen kun ollaan mökillä eikä (taas) ole mukana kaikkia kirjoja ja lippulappuja.Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-7317294766769178042010-10-11T14:12:38.285+03:002010-10-11T14:12:38.285+03:00Hei Nelle!
Yleensä lasketaan että 1 dl vehnäjauho...Hei Nelle!<br /><br />Yleensä lasketaan että 1 dl vehnäjauhoja painaa n. 60 g, joten silloin minun laskujeni mukaan sinun olisi pitänyt laittaa 4,2 dl, eli ei mikään huono arvio tuo 1/2 dl:n jauholisäys. ;-)<br /><br />terv. MariaAnonymousnoreply@blogger.com