tag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post5561905629152085745..comments2023-12-24T17:29:59.286+02:00Comments on Siskot kokkaa: Ensimmäinen iltavapaa - eli Cono Surin viinitasting & YumeNellehttp://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-90626990479024315432011-11-29T13:30:11.977+02:002011-11-29T13:30:11.977+02:00Onnea ekasta illasta ulkona!
Petri: olipa hauska ...Onnea ekasta illasta ulkona!<br /><br />Petri: olipa hauska törmätä tuohon House of Morandeen. Olin joskus tekemässä telkkumainosta Casablancan viinialueesta ja käytiin myös ko. ravintolassa. Aivan erityisen hieno paikka! Kannattaa poiketa matkalla Santiagosta Valparaisoon ;)Chez Jasuhttps://www.blogger.com/profile/10470358947286252879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-85197832195612625682011-11-28T06:11:14.684+02:002011-11-28T06:11:14.684+02:00Petri: kuulostaapa persoonalliselta pysähdykseltä ...Petri: kuulostaapa persoonalliselta pysähdykseltä Chilessä:)Varmaan meno on juuri tuollaista siksi, että siellä ei vielä ole niin valktavia viinituristimääriä? Niin, ja tietysti että intoa tuoda potentiaali esiin on paljon. Vaikka tämmöinen presentaatiomatkailu ei nyt mitenkään voita itse paikanpäälle menoa, niin Adolfon presis oli avartava. Ja matkakuumetta nostattava ;) <br /><br />Yaelian: sashimin kanssa meille tarjoiltiin G:tä, mutta Tuomas sanoi, samaa kuin sinä, että sushin kanssa G:tä usein susoitellaan, mutta se ei käy, koska jyrääntyy makujen alle. Viognierissa on aromaattisuutta, mutta myös sopivasti happoa pistää kampoihin sushille. :) JA mitä' vauvanhoitoon tulee, niin I ei edelleenkään oikein sulata mun katoamista, mutta kun tilaisuus alkaa sen jälkeen kun I on mennyt jo unille, niin uskalsin yrittää pakoa :) Ja onnistuihan se kuitenkin.:)Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-28617330175982691812011-11-27T15:03:55.646+02:002011-11-27T15:03:55.646+02:00Mielenkiintoista oli lukea juuri siitä,mikä viini ...Mielenkiintoista oli lukea juuri siitä,mikä viini sopi hyvin sushin seuraksi. Useinhan sanotaan ,että Gewurtzraminer olisi sellainen viini,joka sen kanssa sopii,mutten ole lainkaan samaa mieltä.Ja soijakastikkeen käyttö vaikuttaa sekin tietysti. Itse pidän Viognier-rypäleistä tehdyistä viineistä,jotka täällä ovat todella hyviä.<br />Oi onnellisia kun pääsitte noin ihanaan tilaisuuteen! Ja oli varmasti ihanaa päästä vauvanhoidosta välillä tuollaiseenkin.Jaelhttps://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-169199034141084402011-11-27T13:11:56.126+02:002011-11-27T13:11:56.126+02:00Meistä tuli "valkoviini-ihmisiä" juuri C...Meistä tuli "valkoviini-ihmisiä" juuri Chilen ansiosta kun muutama ylimääräinen päivä käytettiin viinikierroksella Casablancan ja lähialueiden viinitiloilla.<br /><br />Oppaana ja kuskina oli Nigeriassa syntynyt, Lontoossa asunut, chileläisen kanssa naimisiin mennyt kaveri, joka harrasti viinejä kesäisin ja lumilautailuopetusta talvisin. Nigeria, Lontoo, viinit, lumilautailu -- ei aivan tavanomainen yhdistelmä. Hän oli vasta hiljattain aloittanut opastukset, joten moni tila oli hänellekin ensituttavuus.<br /><br />Chile jäi mieleen miellyttävistä viinitiloistaan. Toki näyttäviä rakennuksiakin ravintoloineen mutta se fiilis kun ekoviinitilan omistaja vie viiniviljelysten reunalla olevalle terassille, jutellaan mukavia (Suomi on maana aika hyvin tiedossa viinitiloilla vaikka suomalaisia ei juuri olekaan nähty), maistellaan viinejä, paikallista juustoa, ja paluumatkalla vielä rypäleitä suoraan köynnöksistä.<br /><br />Aivan jotain muuta kuin niiden iänikuisten terästankkien ja tammitynnyreiden katselu.<br /><br />Toisin kuin perinteisillä viinialueilla, pääsimme myös käymään muutamassa ns. tulevassa kalliimman hintaluokan viinitilalla. Halu tuoda alueen potentiaali tunnetuksi oli aistittavissa.<br /><br />Chilen ruoka yllätti positiivisesti, raaka-aineet ovat erinomaisia ja Casablancasta löytyi mm. House of Morande jossa Moranden viinitila yhdistää eri tiloiltaan viinit ruokiin. Pelkkä vilkaisu 27 euron menuun http://www.houseofmorande.cl/menu_degustacion.pdf tuo halun bookata lennot Chileen.<br /><br />Matka jatkui tuolloin Uuteen Seelantiin, jossa valkoviinin kanssa oli helppo jatkaa ja näiden kahden kokemuksen jälkeen valkoviiniä onkin sitten kulunut enemmän kuin punaviiniä.petrihttps://www.blogger.com/profile/00400031479269386318noreply@blogger.com