tag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post452457040185678376..comments2023-12-24T17:29:59.286+02:00Comments on Siskot kokkaa: Briosseja herkkutatti-provolone - täytteelläNellehttp://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-54525232712757906752013-10-11T10:30:05.286+03:002013-10-11T10:30:05.286+03:00Niin kertomatta jäi, että en käyttänyt mitään vuok...Niin kertomatta jäi, että en käyttänyt mitään vuokia, vaan laitoin ihan pellille vaan kohoamaan, niin tuli nättejä kierteitä. Itse tein 2-kertaisena ohjeen, niin sain kylläkin paljon enemmän briosseja aikaiseksi kuin 24 kpl. ;)<br />Ja koska niitä sitten tuli tehtyä ihan liikaa, niin pakastamistakin tuli testattua. Ja en suosittele. Varsinaisesti rakenne kestää kyllä pakastamisen, mutta viinereistä ja muutenkin voitaikinaleivonnaisista jää pakastamisen jälkeen ikävähkö suutuntuma eli rasvaisuus tarttuu suuhun ja kitalakeen (sulattaa tai lämmittää niitä miten tahansa). Itse en tykkää yhtään siitä, mutta jos se ei syöjiä haittaa, niin sit ei hätää pakastamisen suhteen.Satuhttps://www.blogger.com/profile/06583675075632245467noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-47482912211010567302013-10-11T10:00:46.633+03:002013-10-11T10:00:46.633+03:00Tein briosseja (ikinä en noitakaan ollut tehnyt) a...Tein briosseja (ikinä en noitakaan ollut tehnyt) aura-juusto-omenatäytteellä. Taikinan tein ohjeen mukaan. Täytteeksi halusin juuri auraa ja omppuja, kun noita omppuja on ollut tuhottavaksi vaikka kuinka... Makeutin omppusoseen miedosti hillosokerilla, sitä ohuelti taikinalevyyn ja auraa murusina pinnalle. Ai että tuli hyviä! Maistui myös sellaiselle kaverille, joka ei aurasta tykkää... Tosin mitä enemmän auraa, sen vahvempi maku.<br />Ainoa asia, mikä mietitytti, että oliko taikina tällä täytteellä oltava suolaisten vai makeiden briossien ohje, mutta tällä ainakin onnistui tosi hyvin. :)<br />Satuhttps://www.blogger.com/profile/06583675075632245467noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-23499114466420988242012-12-02T16:21:03.634+02:002012-12-02T16:21:03.634+02:00Kiitoksia tarkennuksista!
Taikina vetäytyy parha...Kiitoksia tarkennuksista! <br /><br />Taikina vetäytyy parhaillaan jääkaapissa, mutta katsotaan kuinka käy, koska en rohjennut lisätä sokeria tai hunajaa omin päin :) Taikinastani tuli epäilyttävän kostea, siksi tuo kelmuasia askarrutti... Mutta ensi kerralla olen viisaampi ;)<br /><br />Makoisaa joulunodotusta!Epäkohtianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-39979849011426382442012-12-02T16:10:47.419+02:002012-12-02T16:10:47.419+02:00Epäkohtia: heipä hei! hyvä huomio, että olen irjoi...Epäkohtia: heipä hei! hyvä huomio, että olen irjoittanut sokeria, vaikka tarkoitin hunajaa - varmaan sen jo arvasitkin :) Idea on, että taikinaan laitetaan hieman sokeria (ihan kidesokeria tai hunajaa) hiivan ruuaksi - maun takia sitä ei oikeastaan tarvita, mutta se auttaa leivonnaista kohoamaan. Suola ja sokeri sekoitetaan tosiaan jauhokuopassa että se saadaan sekoittumaan hiivaan ja nesteeseen, joka lisätään. Tämä edesauttaa hiivan ruokkimista ja molempien tasaista leviämistä massaan. <br /><br />Tuo kelmu estää taikinaa kuivamasta pinnastaan. Voit yhtä hyvin käyttää myös kosteaa keittiöpyyhettä, mutta kelmu on moderni vastine. Taikina tarttuu vähäsen, muttei minusta läheskään yhtä paljon kuin keittiöpyyhkeeseen. Toivottavasti kuitenkin sait maistuvia briosseja aikaan! :) Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-78735208210073515122012-12-02T14:21:50.246+02:002012-12-02T14:21:50.246+02:00Heippa!
Kiitos kivasta ohjeesta, johon törmäsin g...Heippa!<br /><br />Kiitos kivasta ohjeesta, johon törmäsin googlettamalla briossireseptiä. Aloin työntouhuun, mutta ohjeen seuraaminen osoittautui hankalaksi siinä olevien epäkohtien takia.<br /><br />"Kaada jauhot suureen kulhoon, tee keskelle pieni kuoppa ja sekoita siihen hiiva ja sokeri." - Ainesosissa ei ole mainittu ollenkaan sokeria, paljonko sitä kuuluisi laittaa?<br /><br />Sen sijaan ainesosissa on suola sekä hunaja, mutta ohjeissa ei kerrota lainkaan, missä vaiheessa nämä tulisi lisätä taikinaan...<br /><br />Eikö rasvainen taikina tartu kiinni, jos sen ympärille kiedotaan kelmua? <br /><br />Voisitko tarkentaa vielä hieman? Kiitos!<br /><br />Epäkohtianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-35509007948600268002009-12-02T06:45:01.878+02:002009-12-02T06:45:01.878+02:00Aleksi - näiden onnistumisesta päätellen mun täyty...Aleksi - näiden onnistumisesta päätellen mun täytyy kyllä olla ihan kone ;) <br /><br />Vakavasti puhuttuna, olen tehnyt tuolla reseptillä monta kertaa ja ne on onnistuneet tosi hyvin vaikka olen vaivannut taikinan aina käsin. Kunnon viilennys ja lepuuttelu kyllä kaivataan, mutta hyvin ovat nousseet ja paistuneet. <br /><br />...Niin tälläkin kertaa, vaikka nostatin niitä keittokattilan kannen päällä hetken, kun oli niin kiire ja piti leikata aikaa;)Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-32717208277660868342009-12-01T18:35:48.508+02:002009-12-01T18:35:48.508+02:00briossi on jo vähän niitä juttuja mihin melkeen ta...briossi on jo vähän niitä juttuja mihin melkeen tarviis sen koneen.. tollasiin voi hommiin taikinassa pitää olla tosi kova sitko että se voi pysyy siellä eikä lirahda ulos nostossa tai kun laittaa uuniin.. ja sitte niistä tulee uppopaistettuja ja inhan rasvasen olosia :/<br /><br />tuntuu muuten ettei mistään saa ostettua briosseja suomessa oikeen.aleksihttps://www.blogger.com/profile/12553982321454916463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-9641333884370502162009-11-29T23:30:15.918+02:002009-11-29T23:30:15.918+02:00Merituuli: mukavahan teidät oli saada kylään :)
...Merituuli: mukavahan teidät oli saada kylään :) <br /><br />Eläkä pyytele anteeksi lasten puolesta, heillä ainakin minusta näytti olevan hauskaa - ja mitäs muuta illan emäntä voi toivoakaan kuin että kaikki nauttivat olostaan? :) Sitäpaitsi lapset jaksoivat hienosti, kello taisi kuitenkin olla jo paljon ennenkuin viimeinenkin minttu... eikun pähkinäkarkki oli maistettu ja kahvi hörpitty:) <br /><br />Otetaan vaan uusiksi - voin tuoda vaikka jälkkärin tms. tullessani, kun toitte niin valtavasti tuomisia! Ei sillä että olisin pahoillani. Päin vastoin - nyt kun ehdin oikein rauhoittua ja ihmetellä mitä toit, totesin että ihan liikaa. :) Sama pätee toiseen lapsiperheeseen jos satutte tätä lukemaan, kiiitos kaikille, oli älyttömän kivaa kun tulitte ja olitte.Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-19728223619066265842009-11-29T23:14:01.231+02:002009-11-29T23:14:01.231+02:00Meillä oli ilo olla se toinen lapsiperhe Nellen ru...Meillä oli ilo olla se toinen lapsiperhe Nellen ruokapäydässä. <br /><br />Menu oli aivan ihana ja tunnelma koko iltana - jos ei oteta huomioon lastemme aika ajoin huonolta vaikuttavaa käytöstä ;).<br /><br />on tämä nettielämä mielenkiintoista kun voi mennä ennalta tuntemattomien ihmisten luo syömään ja nauttia täysin rinnoin!<br /><br />Kiitos vielä kerran koko perheen puolesta! otetaan ihmeessä uusiksi vaikka meillä.Merituulihttps://www.blogger.com/profile/05468500830261174675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-47736106100335840482009-11-29T22:30:35.332+02:002009-11-29T22:30:35.332+02:00Crane: briossin sisään voinee kyllä kääräistä melk...Crane: briossin sisään voinee kyllä kääräistä melkein mitä vaan :) <br /><br />Se suklainen versio muuten ei ollut kirjasa rullattu, olen tehnyt niistä pikkupullamaisempia<br /><br />Yaelian: joo, se Ikean vuoka oli kiva, uskoisin että silä tulee tehtyä kaikenlaisia juttuja :) <br /><br />Katriina: Minä tykkään briosseista. Kokeile vaikka suklaaversiona; niihin voi laittaa myös pikkuisen mantelimassaa ja limen kuortakin sisään jos tahtoo. Se suklaa on ihan syntistä kun valuu pullan sisältä... :)<br /><br />kittyfane: mä huomaan kanssa saman aina kun selaan ruokablogeja iltapäivisin, tukee hirrrrveä nälkä, kun katselee mitä ihanaa kaikki ovat kokkailleet ;)Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-31097564960150490012009-11-29T18:57:15.192+02:002009-11-29T18:57:15.192+02:00Näitä postauksiasi ei pitäisi koskaan lukea nälkäi...Näitä postauksiasi ei pitäisi koskaan lukea nälkäisenä :-)<br /><br />Appelsiini raikastaa varmaan mukavasti tuota sosekeittoa. Lähtee kokeiluun heti, kun on taas aikaa kokata!kittyfanehttp://kittyfanesblog.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-57400069582824158822009-11-29T18:21:59.172+02:002009-11-29T18:21:59.172+02:00Nyt heräsi kiinnostus briosseihin, en nimittäin ol...Nyt heräsi kiinnostus briosseihin, en nimittäin ole koskaan syönyt niitä, edes ulkomailla. Tuo taikina pitää kopsata ja kokeilla jossakin vaiheessa, lopputuloksen täytyy olla hyvää, voin jo maistaa sen.Virpi P.https://www.blogger.com/profile/02907705540159423566noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-19336022713665585602009-11-29T16:23:15.200+02:002009-11-29T16:23:15.200+02:00Ooh,aivan mielettömän hyviltä kuulostavat briossit...Ooh,aivan mielettömän hyviltä kuulostavat briossit.Ja nätit kuin sienet....;-)Jaelhttps://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-7661729990798427362009-11-29T16:12:32.396+02:002009-11-29T16:12:32.396+02:00Briossi-taikina on tuttu, mutta tämä käyttätapa in...Briossi-taikina on tuttu, mutta tämä käyttätapa inspiroi jo ajattelemaan uudenvuoden aattoa! Keitosta puhumattakaan.... Kiitos sinulle!Cranehttps://www.blogger.com/profile/08168103569176034122noreply@blogger.com