tag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post44697034622252036..comments2023-12-24T17:29:59.286+02:00Comments on Siskot kokkaa: Kauas merelle, ulkomerelle mis ei maata näy!Nellehttp://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-76448314940375204512014-08-04T21:22:02.195+03:002014-08-04T21:22:02.195+03:00Teija: Kiitos miljoonasti vinkistä! On ollut miele...Teija: Kiitos miljoonasti vinkistä! On ollut mielessä että noita paikallisia tiloja pitäisi kiertää enemmän läpi - ties mitä aarteit sieltä löytyy. Kuulostaa hauskalta - meillä on vielä yksi lomaviikko tässä polteltavana joten saapa katsoa minne vielä päädytään :) <br /><br />Ja mitä tulee siihen kantarellikuvaan fb:ssä niin se ei ole meidän omalta mökiltä - se on äidin kanssa metsästetty satakunnan kosteista metsistä :) Kuivaa on täälläkin ja marjoista ja sienistä voi vain uneksia. Positiivisella puolella toki se, että ei ole niin pajon punkkeja eikä hyttysiä :) <br /><br />Ihanaa kesää sinnekin! Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-18965399071946127782014-08-04T16:24:59.622+03:002014-08-04T16:24:59.622+03:00Hei Siskot,
Olen salaa seurannut ja hyväksi blogi...Hei Siskot,<br /><br />Olen salaa seurannut ja hyväksi bloginne havainnut! Hauska oli huomata, että keikumme samoilla vesillä, kiitos siis retkivinkeistä. <br /><br />Jaan tässä yhden: kävimme tänään ( saaresta veneellä Tehtaalle, sieltä autolla) Söderlångvikin kartanon mailla. Paikkaan pääsee myös veneellä. <br /><br />Todella viehättävä kartanomiljöö. Nautimme hyvät kahvit kakkujen kera ja mökille mukaan lähti erilaisia tomaatteja ja muutaman senttimetrin mittaisia napostelukurkkuja. Olivat rapsakoita ja käytettiin mökillä kreikkalaiseen salaattiin. <br /><br />Paikkaan palataan vielä, taidenäyttely, kasvihuone ja omenatarhat jäivät katsomatta, kun mukana oli mistään innostumaton teini ja helteestä kärsivä koira.<br /><br />Mutta suosittelen retkikohteeksi, rannassa laituri johon voi kiinniittyä. Mökillä luin vielä paikallislehdestä, että myyvät piknik-koreja, ja kartanon alueelta voi etsiä sitten mieleisen eväspaikan jos niin tahtoo. Omena-aikaan siis viimeistään sinne takaisin.<br /><br />Kateellisena katsoin kanttarellikuvaa, meidän saaressa niin kuivaa, että sienistä ei tietoa.<br /><br />Mukavaa kesän jatkoa, t: TeijaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-49344261582928153942014-07-28T20:25:31.148+03:002014-07-28T20:25:31.148+03:00Olen Nelle kanssasi ehdottomasti samaa mieltä. Mm....Olen Nelle kanssasi ehdottomasti samaa mieltä. Mm. John Nurmisen säätiön hankkeet eniten saastuttavista paikoissa ovat sitä, mihin apua kannattaa kanavoida. Kaikki pisarat menevät samaan mereen.Jonnahttp://www.suolaajahunajaa.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-48392354175451244242014-07-28T13:46:26.795+03:002014-07-28T13:46:26.795+03:00Jonna: anna tulla vaan, kommentteja on kiva saada ...Jonna: anna tulla vaan, kommentteja on kiva saada - etenkin asiasta! :) <br /><br />Mitä tulee tuohon Itämereen, niin tekstissäkin <a href="http://www.itameriportaali.fi/fi/tietoa/uhat/rehevoityminen/fi_FI/suomenlahden_rehevoityminen_ei_yksiselitteista/" rel="nofollow">linkkaamani itämeriporttaalin artikkeli </a> oli minusta ihan spot on. Minua ilahduttaa, että saastutushanoja on saatu Suomessa ja muualla kiinni paljon. Nyt kuitenkin itämeren oma tilanne ruokkii jo itse itseään, että teknisille ideoillekin lienisi käyttöä. Joskus luin jostain että kehitteellä oli ihmeellinen hanke, jossa itämereen tehtiin ulkoapäin keinotekoisia suolapulsseja. <br /><br />Saman portaalin <a href="http://www.itameriportaali.fi/fi/tietoa/uhat/rehevoityminen/" rel="nofollow">toisessa artikkelissa muuten mainitaan</a> että: "Itämereen kulkeutuu vuosittain runsaat 600 000 tonnia typpeä ja runsaat 30 000 tonnia fosforia rantavaltioista. Yksittäisistä maista suurin kuormittaja on Puola, jonka osuus on noin 30 prosenttia fosfori- ja typpikuormasta. Suomen osuus on reilut 10 prosenttia fosforista ja typestä." <br /><br />Tuo Suomen nykyinen osuus on tietysti parantunut työn tuloksena (vuosien saatossa) tuohon lukemaan ja nykyisin se koostuu suurelta osin hajanaisista pikkupuroista. Niiden eteenhän tehdään jatkuvasti työtä, mikä on hyvä. Se on kuitenkin hidas ja työläs prosessi jossa ratkaistavana ovat mm. kotimaisen ruuan tuotanto ja ympäristöarvot. Tästä näkökulmasta ei myöskään ole <i>täysin </i> perusteetonta miettiä voisiko esimerkiksi Puolaa auttaa jollain tasolla noiden päästöjen kanssa samalla kun putsaamme omia päästöjä. Yritän olla aina realisti ja ajatella itse kokonaiskuvaa, mikä ei tietenkään estä (eikä saa estää) tarkastelemasta kriittisesti myös omaa, ruohonjuuritason toimintaa. <br /><br />Noista muista kohdin olen kyllä taipuvainen ajattelemaan suht samoin ;) Mutta; voihan se tosiaan olla että parmesan koetaan ketsupin kaltaiseksi aitogurmetin viholliseksi ;) <br /><br /><br />Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-46832799399428446722014-07-28T12:15:10.941+03:002014-07-28T12:15:10.941+03:00Padilla kommentoidessa aina yllättyy itsekin komme...Padilla kommentoidessa aina yllättyy itsekin kommenttiensa sisällöstä tänä kesänä muuttuu kätevästi muotoon tämä kesämökkiä ;-)Jonnahttp://www.suolaajahunajaa.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-56038224178213709792014-07-28T12:13:04.774+03:002014-07-28T12:13:04.774+03:00Tähän postaukseen olisi miljoona kommenttia, puhut...Tähän postaukseen olisi miljoona kommenttia, puhut niin paljon asiaa :-)<br /><br />Ensinnäkin Itämeren tila on häpeä ja meillä on tapana osoitella muita saastuttajia, mutta ihan voitaisiin myös omat nurkat hoitaa kuntoon. Aika paljon peetä on suomalaisvoiminkin sinne laskettu.<br /><br />Uskomatonta, että joku kehtaa varastaa kasvin, jota ei sen jälkeen ole enää olemassa. <br /><br />Ja vaikka kovin pidinkin Makaronitehtaasta ja tein siitä postauksenkin viime kesänä, niin pakko sanoa, että kahden euron hinta lisäparmesanista on törkeää rahastusta, olen valmis maksamaan laadusta, enkä siksi marise paikan hinnoista noin yleensä, mutta tuossa on niin rahastuksen makua, että siitä jää huono maku suuhun. Samoin kuin sinetöidyssä oliiviöljypullosta. Saattaisin pullon ostaakin, jos maistaisin ja ihastuisin, en noin. Pelkästään noista syystä taidamme jättää tämä kesämökkiä väliin, vaikka siitä ohi kurvataankin.Jonnahttp://www.suolaajahunajaa.comnoreply@blogger.com