tag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post3444748240987612651..comments2023-12-24T17:29:59.286+02:00Comments on Siskot kokkaa: Syksyinen, makea kurpitsapiirakka silkkisellä täytteellä. Nellehttp://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-71492064026158092492016-11-03T11:03:57.659+02:002016-11-03T11:03:57.659+02:00Lotta: kyllä vaan on iloa kommenteista ihan vlpitt...Lotta: kyllä vaan on iloa kommenteista ihan vlpittömästi:) Maustepippuri on hauska mauste, sitä ei turhaan kutsuta all-spiceksi; se on mahtava makeissakin ruuissa, tähän täytteeseen menisi ihan älyttömän hyvin. Kokeilepa joskus myös vaikka mansikkapirtelössä. Kondensoitu maito on tosiaan makeaa ja riittäisi näin suomalaiselle varmaan makeudeksi itsessäänkin. Jenkeissä piirakan täyte tehdään kermasta ja haihdutetusta maidosta ja siihen lisätään sokeria. Amerikkalaisena piirakka on lähtökohtaisesti tosi makea ja sitä kunnioittaen tämäkin on makeaa. Lisäsin ruskeaa sokeria sen syvän, tumman herkullisen maun takia. Täytteen makeus taittuu vähän kun piirakka on kylmää, kuten jäätelössä. Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-18507611019745528382016-11-03T10:50:20.965+02:002016-11-03T10:50:20.965+02:00Kyllä tuon tyyppisestä aineesta on kysymys. Törmäs...Kyllä tuon tyyppisestä aineesta on kysymys. Törmäsin joskus englanninkieliseen ohjeeseen ja siinä on pohjana kuiva omenasiideri, mausteena myös maustepippuria(!) ja sitä haudutetaan pitkään ja hartaasti, soseuttamisen jälkeen vielä 2-3 h uunissa. <br />Meiltä päin en ole löytänyt kuin makeutettua k-maitoa ja se on ainakin niin makeaa, että en ole lisännyt täytteeseen lainkaan sokeria. Voi olla, että meidän porukoissa makeuttamattomankin k-maidon makeus riittäisi sellaisenaan täytteen makeudeksi. Eikös sekin ole aika makeaa kun maidon sokeri on tiivistynyt? <br />Kiva jos kommentista oli iloa. Ja suosittelen minäkin kokeilemaan kurpitsapiirakkaa, satokausiherkkua!<br />Lotta Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-55516983894681718122016-11-03T09:04:44.188+02:002016-11-03T09:04:44.188+02:00Hei Lotta, kiitos vinkistä! :) Mun piti oikein goo...Hei Lotta, kiitos vinkistä! :) Mun piti oikein googlettaa omenavoi! Ilmeisesti tästä <a href="http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/omenavoi" rel="nofollow">Kotiliesi- lehdestäkin löytyvästä hillosta </a>oli kyse. Kuulostaa ihanalta! Täytteeseen voi tosiaan sekoittaa jotain hapanta jos tahtoo. Omenavoi varmasti nostaa mausteita vielä lisää. :) Jos sokerisuus vaivaa, ruskean sokerin määrää voi kyllä vähentää myös ja mietin että voisi tulla hyvää myös vaalealla muscavadolla. Kiva kun jätit kommentin! Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-29683953607034712232016-11-03T08:18:01.127+02:002016-11-03T08:18:01.127+02:00Heippa! Jos täytteeseen lisää omenavoita, tai kirp...Heippa! Jos täytteeseen lisää omenavoita, tai kirpsakka omenasose ajaa varmasti saman asian, leikkaa se kondensoidun maidon tuoman makeuden kivasti ja antaa vähän lisää makua. Tämä versio maistui meillä niillekin, joihin omputon versio ei oikein uponnut. Vaikka itse pidin alkuperäisestäkin versiosta jouduin myöntämään, että ehkä ompumpi oli vielä parempi.<br /><br />LottaAnonymousnoreply@blogger.com