tag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post2392267946590048060..comments2023-12-24T17:29:59.286+02:00Comments on Siskot kokkaa: Savustettu possun kassler (eli parasta nyhtöpossua ever) ja makeita, savustettuja papuja with R2D2 ;) Nellehttp://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-56381854255341312752017-09-15T12:26:48.788+03:002017-09-15T12:26:48.788+03:00Moi
Jos mustapippurirouhetta tarvitsee paljon, ni...Moi<br /><br />Jos mustapippurirouhetta tarvitsee paljon, niin mustapippurit pakastepussiin ja lihavasaralla rouhii, nopeaaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-25621746882879929192015-06-18T15:11:24.213+03:002015-06-18T15:11:24.213+03:00Minä ostaisin teinä järeämmän mortterin. Eihän tuo...Minä ostaisin teinä järeämmän mortterin. Eihän tuossa mene edes minuuttia mustapippureiden kanssa.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-19663630495101152562014-07-10T01:01:46.005+03:002014-07-10T01:01:46.005+03:00Nyt lähtee kokeiluun tämä resepti. tähän mennessä ...Nyt lähtee kokeiluun tämä resepti. tähän mennessä vain kalaa olemme savustaneet, mutta nyt loman kunniaksi jotain uutta on testattava. meillä on toki nyt kaupungissa vain sähkösavustin, mutta ei se nyt hirveesti voi metsään mennä. Huomenna herkutellaan.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-49602549071274512902014-06-29T21:53:41.028+03:002014-06-29T21:53:41.028+03:00Eija: No verkkokauppa.com myy vastaavaa weberin la...Eija: No verkkokauppa.com myy vastaavaa weberin laitetta (smokey mountain) ja ProQ:ta myy savustintukku.fi - sieltä sitten vaan klik klik :) Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-47124564175944928722014-06-29T20:26:04.010+03:002014-06-29T20:26:04.010+03:00Tyhmä kysymys, mutta mistä noita pömpeleitä voipi ...Tyhmä kysymys, mutta mistä noita pömpeleitä voipi ostaa? :-) T EijaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-7227439603486878952014-06-23T13:26:36.616+03:002014-06-23T13:26:36.616+03:00Iso F: se pakastuspussien kulahtaminen saattaa tap...Iso F: se pakastuspussien kulahtaminen saattaa tapahtua yllättävänkin nopeasti. ;) Meillä tehtiin jussina kanssa tätä - tällä kertaa laitettiin sekä kaupan vakuumikassleri että laadukkaampi <a href="http://www.elisanet.fi/luomupossu/" rel="nofollow"> Kiven säästöpossun</a> niskanpalanen savustimeen ja täytyy sanoa, että se luomupossun rakenne OLI parempaa kuin se toinen. Lihojen kanssa on hurja merkitys sillä, millaista se liha on ja se luomupossu oli selvästi jämäkämmän oloista ja tummempaa lihaa jo alkujaankin. Suosittelen kokeilemaan jos haluaa vieläkin piirun parempaa. :) <br /> Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-3551994671700184932014-06-23T10:11:19.263+03:002014-06-23T10:11:19.263+03:00Olen nyt kokeillut tätä ohjetta kahdesti (koska tu...Olen nyt kokeillut tätä ohjetta kahdesti (koska tulokset olivat ensimmäisellä kerralla niin loistavia) Weberin 57cm pallogrillin ja Smokenator 1000:n kanssa. Ensimmäisellä kerralla 2 x 1,5kg kasslerpalat valmistuivat 10 tunnissa, mutta toisella kerralla aikaa tosiaan kului lähes 13 tuntia, kun lihaa oli kilon verran enemmän ja keli oli kolea.<br /><br />Smokenator ladataan - siis kirjaimellisesti tungetaan - täyteen Weberin brikettejä, sekaan satunnaisia omenapuun paloja, jättäen keskelle tilaa noin 15 sytytetylle briketille jotka kaadetaan päälle. Laitteen oman vesikupin voi unohtaa. Brikettien päälle vain vanha käytöstä poistettu alumiinikattila täynnä kiehuvaa vettä. Kansi kiinni, venttiilit auki, ja laitos pöhöttää optimilämmöillä helposti yli 5 tuntia kyttäämättä. Brikettejä lisätessä Smokenator kannattaa taas tunkea aivan täyteen, eikä lisäillä kikkareita vähitellen. Kun kuvun lämpömittari pysyttelee 130 ja 160 välillä, kaikki menee hyvin. Tällöin ritilällä ollaan 100-110 tuntumassa.<br /><br />Tällä reseptillä mennään vielä monta kertaa tänä kesänä. Ainakin heti kun pakkaseen eksyneet 8 annospussia revittyä possua ovat taas loppuneet... :)<br />Iso Fnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-46903080723462242752014-06-04T08:52:23.771+03:002014-06-04T08:52:23.771+03:00Rich: Joo, nuo ovat paikkoja joista on käyty katse...Rich: Joo, nuo ovat paikkoja joista on käyty katselemassa tässä viimeaikoina myös, tuo amazing ribs on silti jotenkin ollaut se eniten kokeiltu. :) PID - virityksestä on luovuttu, sen sijaan on tullut tarkkuuslämpömittareita ja kaikenmoista muuta gadgettia. :) Ja joo, ainakin meillä savumania vaan jatkuu.... Että kesälomaa odotellessa! ;) Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-13837138706302837902014-06-03T16:56:47.609+03:002014-06-03T16:56:47.609+03:00Alkaa leviämään BBQ selvästi Suomessa nyt urakalla...Alkaa leviämään BBQ selvästi Suomessa nyt urakalla :)<br /><br />Amazingribs on erittäin hyvä sivusto, kannattaa myös ehdottomasti tsekata Smokingmeatforums ja etenkin BBQ Brethren foorumi jos haluaa syvemmälle touhuun ;)<br /><br />PID-algoritmi toimii kyllä ihan kivasti savustimen lämpöjen säätelyyn, mulla on <a href="http://i1195.photobucket.com/albums/aa397/alanerickson1/IMG_3283Large.jpg" rel="nofollow">tällainen</a> itse värkätty laite (joskaan ei BGE:tä):<br /><br />Jonkun verran on briskettiä itelläkin ollut pöntössä, alkaa _pikkuhiljaa_ sujumaan, <a href="http://imgbox.com/g/ZhJQ3cL2qC" rel="nofollow">muutamia kuvia</a>. Brisketissä on tosi kriittistä koska sen ottaa pois pöntöstä, ei ole kovin monen kymmenen minuutin toleranssi hyvän ja kuivan brisketin välillä.<br /><br />Ja vähän isompi pönttö on myös minulla <a href="http://imgbox.com/g/qt9ng481sq" rel="nofollow">työn alla</a> ;-)Riku Naskalihttps://www.blogger.com/profile/02074898678549509084noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-59853730488011684272013-09-30T08:31:09.282+03:002013-09-30T08:31:09.282+03:00Campasimpukka: kiitos, varastin vähän aikaa ja Zen...Campasimpukka: kiitos, varastin vähän aikaa ja Zeniä itsellenikin :) <br /><br />Anonyymi: Pitääpä käydä kurkkimassa, kiitos vinkistä! :) Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-72253388536491291572013-09-28T11:17:54.528+03:002013-09-28T11:17:54.528+03:00Barbeque Pit Boys on erittäin monipuolinen youtube...Barbeque Pit Boys on erittäin monipuolinen youtube-videoina toteutettu reseptien kokonaisuus savustus- ja hitaan valmistuksen grillauksesta. Suosittelen - Enjoy the life at the Pit! <br />http://bbqpitboys.com/Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-44775440065498715012013-09-27T18:30:21.776+03:002013-09-27T18:30:21.776+03:00Näitä sinun pitkiä postauksia on niin kiva lukea, ...Näitä sinun pitkiä postauksia on niin kiva lukea, niiden toivoisi aina vaan jatkuvan ja jatkuvan :) Sari - CampaSimpukkahttps://www.blogger.com/profile/08924178221251087060noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-58277032112077706532013-09-27T13:07:24.677+03:002013-09-27T13:07:24.677+03:00Marja: no mä olen tässä miettinyt, että uskaltaisi...Marja: no mä olen tässä miettinyt, että uskaltaisinko krijoittaa jonkun koosteen näistä meidän erilaisista virityksistä - kun ei me oikeasti olla vielä niin kaikinpuolin kokeneita tässä hommassa. Mutta kaikenlaista on kokeiltu ja tämä pömpeli on kyllä paras laite tähän asti. Se on myös ihanan huoleton, kun se voi pöhistä siinä koko päivän ihan omia aikojaan. Mutta on tämän postauksen näyttämisessä se vaaran, että miehen alkaa tehdä mieli sitä mahdollisesti-vielä-parempaa weberiä. Meillä luulen isännän jo korvamerkinneen sen ostoslistalle kun se uusi malli ilmestyy. :) Enkä mä nyt aatellu vastustaa kauheesti - pitäähän sitä hänenkin saada harrastaa ja kun totta puhutaan niin myyty olen minäkin. :) Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-17004430026406135702013-09-27T12:48:18.983+03:002013-09-27T12:48:18.983+03:00Näyttää todella pro-touhulta :). Tuo teidän savust...Näyttää todella pro-touhulta :). Tuo teidän savustin vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta, en tiedä uskaltaisikohan näyttää tätä postausta miehelle ;). Me ollaan kokeiltu kans kaikenlaisia virityksiä tuon savustuksen kanssa lähinnä weberin pallogrillillä ja mökillä harvian pönttösavustimella. Matalassa lämpötilassa savustaminen vaatii aikamoista säätöä ja vie aikaa, mutta lopputulos on kyllä palkitseva (jos ei käytä haketta, josta tulee ns. röökiaromi ;)).Marjahttps://www.blogger.com/profile/13036835145363952267noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-11557132228254839422013-09-27T11:10:13.116+03:002013-09-27T11:10:13.116+03:00Hiidenuhma: Tuo savustus tuntuu olevan ihan oma ta...Hiidenuhma: Tuo savustus tuntuu olevan ihan oma taiteenlajinsa:) Minua on hymyilyttänyt moneen kertaan se Amazingribs - sivuston tapa kertoa joka asian Zen ;) Kuvaa hyvin. :) Tämmöisenä aloittelijana sitä katselee ihan ihastellen. Mutta jostain täytyy aloittaa ja tuo possun kassler tuli ekalla kerrallakin jo tooooosi hyvää. :)Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-13671346615706219922013-09-27T10:48:54.372+03:002013-09-27T10:48:54.372+03:00Vau, mitä herkkuja! Hieno raportti myös tuon teidä...Vau, mitä herkkuja! Hieno raportti myös tuon teidän savustuspötön käytöstä.Hiidenuhmahttps://www.blogger.com/profile/14440662898534449137noreply@blogger.com