tag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post2274741802575749499..comments2023-12-24T17:29:59.286+02:00Comments on Siskot kokkaa: Riisi-raparperi-rusinaa eli äidin kevätherkkuNellehttp://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-86507227673005960762016-05-28T14:45:35.589+03:002016-05-28T14:45:35.589+03:00Anoppini teki tätä aina kesäisin joskus 60-luvulla...Anoppini teki tätä aina kesäisin joskus 60-luvulla. Oli ihanaa hellevälipalaa kylmänä! Olen etsinyt reseptiä, nyt osui. Raparperipiirakka juuri uunissa! Nyt tämä vielä kokeiluun ja resepti muisttiin! KIITOS!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-43992048560866164132016-05-25T08:31:20.709+03:002016-05-25T08:31:20.709+03:00Anonyymi: ooh, ihana, että alkuperä löytyy; muista...Anonyymi: ooh, ihana, että alkuperä löytyy; muistatko mikä keittokirja oli kyseessä? :) Voisiko olla vanha kotiruokaa - painos? Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-50659238877651478862016-05-24T22:18:03.018+03:002016-05-24T22:18:03.018+03:00Ohje ilman rusinoita löytyy isoäitini keittokirjas...Ohje ilman rusinoita löytyy isoäitini keittokirjasta vuodelta 1946. Mummolassa syötiin sitä raparperiaikaan kesällä.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-69194776608246220632010-06-10T11:37:50.609+03:002010-06-10T11:37:50.609+03:00Annamanna, joo tämä tehdään tosiaan veteen, kuten ...Annamanna, joo tämä tehdään tosiaan veteen, kuten kiisseli. Se on tosiaan kuin perunajauholla sakeutettua raparperikiisseliä - riisillä ja rusinoilla :) <br /><br />JA kuten sanoinkin jo, jäähtyessään vaan paranee maidon kanssa nautiskeltuna...Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-81638017223578218512010-06-10T11:30:06.406+03:002010-06-10T11:30:06.406+03:00Minä tulkitsin tämän heti rusinoilla höystetuksi r...Minä tulkitsin tämän heti rusinoilla höystetuksi raparperi-riisipuuroksi. Ja hyvä olikin että tuli puheeksi, sillä olen tehnyt samaan tapaan kuin omenariisipuuroa, mutta se ei jostain syystä toimi. Perunajauhoissa lienee salaisuus ;)annamannanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-28644529486804679412010-06-08T07:47:23.533+03:002010-06-08T07:47:23.533+03:00Helena: eikös vaan. :) Aika hauska juttu, että tuo...Helena: eikös vaan. :) Aika hauska juttu, että tuo ohje on itsestään pulpahdellut siellä ja täällä ihmisten mieleen. Mutta niinhän se monesti on, että hyvät jutut syntyvät kekseliäillä köksillä melkein vahingossa:)<br /><br />Uh, nyt alkoi tehdä mieli riisi-raparperi-rusinaa - on niin sateisen oloinen aamukin...Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-14911374957132983012010-06-07T18:49:36.651+03:002010-06-07T18:49:36.651+03:00Jes! Maistuihan tuo kovasti rusinaisenakin :o)Jes! Maistuihan tuo kovasti rusinaisenakin :o)Helenahttps://www.blogger.com/profile/14747670509287389141noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-60726738129525350612010-06-04T13:11:32.250+03:002010-06-04T13:11:32.250+03:00Sorry Nelle! En oo käynyt täällä muutamaan päivään...Sorry Nelle! En oo käynyt täällä muutamaan päivään enkä siis huomannut kysymystäsi.<br /><br />Mulla on sellainen mielikuva, että aloin joskus tehdä raparperikiisseliä ja kuinka ollakaan perunajauhoja oli turhan vähän. Raparperit olivat jo kiehumassa, joten huitaisin sinne vähän riisiä ja vähät perunajauhot riittivät hoitamaan lopun. Siitä tuli ihan syötävää, joten tein toistekin. Aika usein laitan sinne pakastimesta mansikkaa ja silloinkos siitä vasta tykätäänkin ;o)<br />Mutta niitä rusinoita on kyllä pakko kokeilla. Eilen tein kevään ensimmäisen raparperi-omenakeikauksen (sisko miehineen on tulossa tänään kylään :o) ja tarkoitus oli laittaa tuota sun herkkuasi tulemaan, mutta puhti loppui kesken :o(<br />Mutta... Mukavaa viikonloppua!Helenahttps://www.blogger.com/profile/14747670509287389141noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-36072549592116653742010-05-28T07:26:23.665+03:002010-05-28T07:26:23.665+03:00Hanski: Eipä tosiaan tullut itselleni mieleen että...Hanski: Eipä tosiaan tullut itselleni mieleen että tämä on gluteeniton! Jos et tosiaan ole tähän aiemmin törmännyt niin kokeile ihmeessä. Minä tietysti olen oppinut tähän ruokaan lapsesta asti ja sitä alkaa tehdä aina mieli, kun asiaa yhtään ajattelee;) <br /><br />Lapsuusherkut on siitä hassuja, niistä ei oikein pääse yli koskaan. :)Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-33704413900913623312010-05-27T14:48:38.686+03:002010-05-27T14:48:38.686+03:00Jopas on vinkeä kesäherkku =) -Ja gluteenitonkin, ...Jopas on vinkeä kesäherkku =) -Ja gluteenitonkin, sukulaisia ajatellen. Kokeiluun menee!Hanskihttps://www.blogger.com/profile/12033013667044860347noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-87708840530931874652010-05-25T18:57:11.828+03:002010-05-25T18:57:11.828+03:00Helena, satutko sinä tietämään mistä oma reseptisi...Helena, satutko sinä tietämään mistä oma reseptisi on peräisin? Minua alkoi oikein kiinnostaa, koska on todennäköistä että tätä muuallakin on tehty - niin hyvää se on:) Ja joo, rusinat tuo ihan oman lisänsä: pehmentävät ja pyöristävät raparperin hapokkuutta ennestään.Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-67953513912378284482010-05-25T17:40:17.687+03:002010-05-25T17:40:17.687+03:00Nuo rusinat oli mulle uusi juttu. Itse teen vastaa...Nuo rusinat oli mulle uusi juttu. Itse teen vastaavaa, mutta siis ilman rusinoita. Pitääpä kokeilla seuraavalla kerralla rusinoiden kanssa ;o)Helenahttps://www.blogger.com/profile/14747670509287389141noreply@blogger.com