tag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post1936004017047426099..comments2023-12-24T17:29:59.286+02:00Comments on Siskot kokkaa: Mätiä ja maa-artisokkaa... Eli sattuman kautta alkupalaksi.Nellehttp://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-28598325306838360992013-01-14T14:31:44.817+02:002013-01-14T14:31:44.817+02:00Jaana: Kokeile ihmeessä - mutta tee ekalla kertaa ...Jaana: Kokeile ihmeessä - mutta tee ekalla kertaa tosi simppelisti, ihan vaan vähän öljyä ja suolaa. Ja anna paahtua suht kauan, jotta saat niistä rapsakkakuorisia. Mulla eka kerta meni pieleen kun laitoin mukaan hunajaa jolloin ne artisokat lähinnä keittyivät eivätkä paahtuneet. Lopputulos oli ihan erilainen. <br /><br />tosi kivaa, että olet löytänyt sen <br /><a href="http://siskotkokkaa.blogspot.fi/2012/01/ruokaisaa-savukalasalaattia-makealla.html" rel="nofollow">bulgur- salaatin</a> ja <a href="http://siskotkokkaa.blogspot.fi/2011/06/lipstikalla-maustetut-kikherne.html" rel="nofollow">jauhelihapihvit</a>. Mua itseäni vähän harmittaa, etten hyvistä aikomuksista huolimatta tullut kuivanneeksi/pakastaneeksi sitä lipstikkaa;) No, maistuupa kesällä paremmalta.<br /><br />Ja artisokista puheenollen, mun on tehnyt viimepäivinä kauheesti mieli taannoin tekemääni <a href="http://siskotkokkaa.blogspot.fi/2012/02/lammin-maa-artisokkasalaatti-eli-top.html" rel="nofollow">Nigelin artisokka-pekonisalaattia.</a> Sitäkin kannattaa kokeilla, ihan mahtavaa tavaraa!Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-40534988858292910212013-01-14T11:07:02.068+02:002013-01-14T11:07:02.068+02:00En olekaan vielä itse kokeillut maa-artisokkien pa...En olekaan vielä itse kokeillut maa-artisokkien paahtamista uunissa, vaikka olen monen kertaan lukenut muiden kokeiluista. Pitääpä kokeilla!<br /><br />Yritän aina valita sellaisen maa-artisokkapussin, jossa on isoja yksilöitä, jotta kuoriminen olisi helpompaa... Mutta maa-artisokkakeitto on kyllä kuorimisen arvoista aina!<br /><br />Viikonloppuna menin taas ihan sinun resepteilläsi - ihanaa Bulgur-savukalasalaattia ja kikherne-jauhelihapihvejä tuli kokeiltua. Erittäin hyviä molemmat! Kiitos taas!Jaanahttps://www.blogger.com/profile/08944488675761980891noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-37130329951388241322013-01-13T08:32:05.885+02:002013-01-13T08:32:05.885+02:00Minna: mäti ja maa-artisokka olivat tosiaankin iha...Minna: mäti ja maa-artisokka olivat tosiaankin ihan erinomainen pari. Ja noita voisi syödä aika monta, että kannattaa varata alkupalaksi <i>ainakin</i> kolme per nenä ;) Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-11881275158616562242013-01-12T14:16:45.872+02:002013-01-12T14:16:45.872+02:00Samettisuus on tärkeää !
Ja maa-artisokat hyviä. ...Samettisuus on tärkeää !<br /><br />Ja maa-artisokat hyviä. Täytyykin kokeilla tätä mätiversiota, kun seuraavan kerran pussillinen mukuloita eksyy kotiin saakka.Minna Vuo-Chohttps://www.blogger.com/profile/13657669360769825126noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-46879597598099928632013-01-12T12:16:15.506+02:002013-01-12T12:16:15.506+02:00Jonna: joo, sitä samettisuutta mäkin vähän jäin ka...Jonna: joo, sitä samettisuutta mäkin vähän jäin kaipaamaan. Ja ne kuorenpalat on minusta ehkä vähän kitkeriä. Ei pahasti, ei niin että se nyt keittoa pahentaisi - mutta kun on pilattu sillä samettisuudella niin on:)Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-45790119787097273452013-01-12T10:44:42.094+02:002013-01-12T10:44:42.094+02:00Minäkin tein ensimmäistä kertaa keiton kuorineen, ...Minäkin tein ensimmäistä kertaa keiton kuorineen, päädyin siivilöimään ne kuoret pois. Pienempi vaiva sekin kuin kuoriminen, mutta jotenkin siitä tulee samettisempi, kun jaksaa kuoria ne mukulat. Harmittavaa, koska tuuletin ihan kympillä sitä vinkkiä. Ei riittänyt minunkaan Bamixini.Jonnahttp://www.suolaajahunajaa.wordpress.comnoreply@blogger.com