tag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post1571983536584594714..comments2023-12-24T17:29:59.286+02:00Comments on Siskot kokkaa: Ankkaa, herneitä & linssejä ja paljon aikaa.Nellehttp://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-70128763169253119262010-02-08T07:22:22.162+02:002010-02-08T07:22:22.162+02:00Hyvää huomenta Anonyymi: No jos tuoreella tarkoita...Hyvää huomenta Anonyymi: No jos tuoreella tarkoitat sellaista tuoretta, joka olisi tuotu pakastamatta sellon tiskiin, niin enpä usko että niitä löytyy joko ollenkaan tai ainakin vaan satunnaisesti. Sellon lihatiskissä myyvät kyllä sulatettuna niitä samoja koipireisiä, joita siellä pakastealtaassa on. <br /><br />Lisäksi sellossa tosiaan myydään sitä valmiiksi kypsytettyä ankkasäilykettä confit de canardia, joka on myös toimiva purkki esim. mökillä:)<br /><br />Tuo pitkä hauduttelu on kyllä niin totta - teimme ankkaa taas sitten myöhemmin, tapaninpäivänä ja silloin haudutin lintuja pitkään. Hyviä olivat taas. Eikä yhtään tosiaan tarvi pelärä, että lintu pääsisi kuivaksi. Ankka on niin rasvainen elukka. :)Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-60380875881470248492010-02-07T15:56:22.054+02:002010-02-07T15:56:22.054+02:00Mistä Sellosta saa tuoreita ankankoipia? Pakastett...Mistä Sellosta saa <b>tuoreita</b> ankankoipia? Pakastettuja on näkynyt CM:ssä.<br /><br />Oman kokeilun perusteella voin vahvistaa, että ankkaa kannattaa hauduttaa useampia tunteja. Laitoin koivet lohkottujen perunoiden ja juuresten kanssa laakeaan, kannelliseen valurautapataan. Parin tunnin (160 oC) jälkeen kaikki oli kypsää, mutta ankka oli todella sitkeää. 3-4 tuntia lisähauduttelua 120 asteessa ja loppuun vartti grillin alla ilman kantta... jopa muutti koivet luonnettaan. Liha oli täydellisen mureaa ja irtosi luista kuin itsestään mutta se ei ollut yhtään kuivaa.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-35238706813335308302009-12-02T11:57:06.120+02:002009-12-02T11:57:06.120+02:00virpi - kannattaa laittaa vaan kaikessa yksinkerta...virpi - kannattaa laittaa vaan kaikessa yksinkertaisuudessasan homma niinkuin V sen teki; pippuria vaan paljon pintaan ja pitkä haudutus. Tosi hyvää ja helppoa. <br /><br />Ja jos linssejä ja herneitä jää, niistä tulee ihan loistava mikrolounas töihin, nimim. arvaa mitä juuri nyt syön? ;) purkki raejuustoa vaan sekaan... :)Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6084323353207919599.post-79865021670022094892009-12-02T11:50:05.239+02:002009-12-02T11:50:05.239+02:00Heh, luin otsikon: Antakaa herneitä & linssejä...Heh, luin otsikon: Antakaa herneitä & linssejä ja paljon aikaa :)<br /><br />Kuulostaa hyvältä. En ole tehnyt koskaan ankkaa (mutta syönyt olen sujuvasti jos tarjottu on). Ehkä tätä uskaltaisi ankkaan tottumattomampikin kokeilla?Virpihttps://www.blogger.com/profile/17357337668512447063noreply@blogger.com